14/6/10

Wiki


Una Wiki és un lloc web on múltiples voluntaris i usuaris poden editar les pàgines de la web a través del navegador. Aquets usuaris poden crear, modificar i borrar un mateix text compartit de forma global.

Aspectes a destacar en les webs Wiki:


- Si escrius un titol en una "pàgina wiki" en algun lloc del wiki entre doble corchetes (...), aquesta paraula es converteix en un enllaç web a un altre punt de la pàgina wiki. Aquest fet, ajuda a que hi hagi una organització natural de la informació dintre de la pàgina.

- Les aplicacions de major pes i a les que deu major fama fins al moment les webs Wiki, són les enciclopèdies colaboratives, gènere al que pertany la Wikipedia. Existeixen moltes altres aplicacions més properes a la coordinació d'informacions i accions o a la posta en comu de coneixements o textes dintre de grups.

- Les wikis conserven un historial de canvis que permeten recuperar facilment qualsevol esat anterior i vigilar "qui" du a terme cada canvi, fet que facilita enormement el manteniment conjunt i control de la informació. Tot hi així, en la majoria de casos, sense revisió previa, s'actualitza el contingut que mostra la pàgina wiki editada.

Així doncs, podem asegurar que les wikis resulten eines de treball molt interessants a l'hora de compartir informació ja que resulta una pràctica innovadora que s'ha extés entre empreses i centres educatius com a mitjà per a compartir i complementar coneixements.

Enllaços d'interés:

Exemple de "Web Wiki"

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada