30/5/10

"Caça del Tesor"

Una caça del tresor és un tipus d’activitat didàctica molt senzilla que utilitzen els docents que integren internet en el currículum d’aprenentatge del curs formatiu. Consisteix en un seguit de preguntes i una llista de pàgines web de les que poden extreure o inferir les respostes. Algunes inclouen una “gran pregunta” al final, que requereix que els alumnes integres els coneixements adquirits durant el procés de recerca d’informació per les diferents pàgines web. La Caça del Tresor és una estratègia molt útil pera adquirir informació sobre un tema determinat i practicar habilitats i procediments relacionats en les tecnologies de la informació i la comunicació.


L'estructura d'una "Caça del Tresor" és la següent:

1.- Introducció: S'inclou una breu acotació del tema a investigar juntament amb la feina. Cal que seulti atractiva i motivadora per al menor.

2.- Preguntes Freqüents: Un número de preguntes adequades a l'edat de l'infant que tracten d'abordar els temes que més ens interessen en relació al tema tractat.

3.- Enllaços: No més d'un o dos per pregunta. És preferible evitar cerques confuses (depenent la edat dels menors) i proporcionar l'enllaç directe a la pàgina que volem que llegeixin.

4.- La Gran Pregunta: Especialment indicada per a cursos més alts. Te que obligar a l'alumne a donar una resposta que no trobarà explícitament en les pàgines d'enllaç. L'objectiu serà que l'alumne trobi la resposta per si sol a partir de processos d'integració de la informació, anàlisis i reflexió.

5.- Avaluació: El sistema més habitual es assignar una puntuació a cada una de les preguntes encara que tambés és poden utilitzar altres tipus de valoracions.

Bè! Esperem que la informació ús resulti interessant i ús hagi pogut aclarir els dubtes que pugueu tenir. Tot seguit ús presentarem un seguit d'enllaços interessants sobre la "Caça del Tresor":

Programa per a crear una "Caça del Tresor"

Exemple de Caça del tresor

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada