7/6/10

HOT POTATOES

Hot Potatoes és un conjunt de sis eines d'autor, desenvolupat per l'equip del University of Victoria CALL Laboratory Research and Development, que et permeten elaborar exercicis interactius basats en pàgines web de sis tipus bàsics.

El Hot Potatoes el podem dividir en 5 components, els quals explicarem a continuació:


1- JBC crea exercicis d'elecció múltiple. Cada pregunta pot tenir tantes respostes com es vulgui i qualsevol nombre d'elles poden ser correcta. En contestació a cada resposta es dóna a l'estudiant una retroalimentació específica i apareix el percentatge d'encerts cada vegada que es selecciona una resposta correcta. Tant en JBC com a la resta dels programes és possible incloure una lectura que l'alumne farà abans de realitzar els exercicis.

Exemple sobre els dinosaures


2- JCloze genera exercicis d'omplir buits. Es pot posar un nombre il·limitat de possibles respostes correctes per a cada buit i l'estudiant pot demanar ajuda si té dubtes i se li mostrarà una lletra de la resposta correcta cada vegada que premeu el botó d'ajuda. També es pot incloure una pista específica per a cada buit. El programa permet posar els buits en paraules seleccionades per l'usuari o fer el procés automàtic de manera que es generin buits cada "n" paraules d'un text. També s'inclou puntuació automàtica.

Exemple sobre els coneixements del parc de monfragüe



3- JCross crea mots encreuats i pots utilitzar una quadrícula de qualsevol mida. Com en JQuiz i JCloze, un botó d'ajuda permet l'estudiant demanar una lletra en el cas que la necessiti.

Exemple quinze termes relacionats amb els nostres paisatges


4- JMatch crea exercicis d'aparellament o d'ordenació. Una llista d'elements apareixen a l'esquerra (aquests poden ser imatges o text), amb elements desordenats a la dreta. Aquesta aplicació pot ser utilitzada per exemple per aparellar vocabulari amb imatges o traduccions, o per ordenar sentències que formen una seqüència o una conversa . N'hi ha de dos tipus:

Exemple selecció de monuments del patrimoni extremeny
(L'alumne selecciona el nom dels monuments de les fotografies seleccionant de les llistes desplegables que hi ha)


Exemple dels dinossaures
(L'alumne en lloc de fer "clic" sobre l'element en qüestió el arrossegarà amb el ratolí i el deixarà anar al lloc apropiat)



5- JMix crea exercicis de reconstrucció de frases o paràgrafs a partir de paraules desordenades. És possible passar tantes respostes correctes diferents com vulguis basades en paraules i signes de puntuació de la frase base. Es pot incloure un botó que ajuda a l'estudiant amb la paraula o segment de la frase si ho necessita.

Exemple de descobrir refranys populars relacionats amb el clima


Al següent enllaç trobarem tot tipus d'exercicis realitzat amb hot potatoes:

Exemples d'exercicis realitzats amb Hot Potatoes




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada